Brabants Landschap

ErvenPlus - Webinar: 'Snoeien en schoonmaken' (14/10/2021)

Webinar%2520Snoeien%2520en%2520Schoonmaken

Handen uit de mouwen!

In mei organiseerden we de webinar 'Maatregelen op het Erf'. Door velen van jullie werd die enthousiast ontvangen, en ook naderhand werd de opname via YouTube teruggekeken (klik hier voor de link).

Als vervolg op die webinar en omdat het najaar is begonnen, is het tijd om meer te leren over het beheer en onderhoud van alle maatregelen. Met andere woorden: snoeien en schoonmaken!

Als de jonge vogels zijn uitgevlogen en de beplanting zijn blad verliest, is namelijk het moment aangebroken om aan deze elementen op je erf onderhoud te plegen. Daarmee zorg je voor een langere levensduur van je nestkasten, gezonde jonge vogels, mooie en sterke beplanting en weer een vrolijk bloeiende graankruidenweide in het voorjaar.

Wat je dan precies moet doen en meer informatie over het waarom daarvan, vertellen onze sprekers Marco Renes (Brabants Landschap) en gastspreker Leo Ballering (Landelijk Netwerk voor Studies aan Nestkastbroeders).

Kijken jullie weer mee?

 

LINK naar de webinar

We starten op 21 oktober om 20:00uur met de webinar. Aanmelden is niet nodig, want je kunt gewoon meekijken via het programma Microsoft Teams. Vragen stellen kan ook, maar dat gaat via de vraag & antwoord functie van het programma. Je komt zelf niet in beeld en je microfoon blijft uit. Download deze handleiding voor het gebruik van Teams.

 

KLIK HIER VOOR DE LINK NAAR DE WEBINAR

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN OF KLIK HIER OM U AF TE MELDEN VOOR DEZE NIEUWSBRIEF
U KUNT DEZE NIEUWSBRIEF OOK ONLINE LEZEN INDIEN DEZE NIET GOED WORDT WEERGEGEVEN

ErvenPlus wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Streekfonds Het Groene Woud, de Nationale Postcodeloterij, het Coõrdinatiepunt Landschapsbeheer, Orbis en de diverse gemeentes.

Provincie Noord Brabant        Streekfonds Het Groene Woud        Nationale Postcodeloterij        Co√ɬ∂rdinatiepunt Landschapsbeheer        Orbis